Het Prinses Maxima kinderoncologie Centrum.

Nadat we in het ziekenhuis in Maastricht een voorlopige diagnose Leukemie hadden gekregen werden we de dag erna direct overgeplaatst naar het Prinses Maxima Kinderoncologiecentrum in Utrecht.
Ver van huis in een onbekend ziekenhuis.
Hier zou Lennon starten aan een aantal chemokuren. Het behandelplan ligt al klaar. Dit nadat Maastricht gisteren met het ziekenhuis in Utrecht overlegd heeft toen ze de bloeduitslagen binnen kregen.

Doordat ik verpleegkundige ben en Lennon op dat moment stabiel genoeg was, mochten we met Eigen vervoer richting Utrecht.

Wat een rollercoaster aan emoties kwamen er voorbij. Hoe gaan we hier mee om? Wat is de prognose, hoe ziek gaat Lennon zich voelen en hoe regelen we alle andere praktische zaken?
Zomaar een aantal vragen die voorbij komen tijdens de 2 uur durende rit naar Utrecht.

Eenmaal daar wordt je direct geconfronteerd met de ziekte waar onze lieve Lennon aan lijdt. Vanuit de parkeergarage loop je langs een ruimte van KiKa, stichting haarwensen en een stilteruimte.
Verder kom je teksten tegen met KinderenKankervrij.
Hoe confronterend is dit. Op dat moment komt het besef dat mijn kind kanker heeft.

We melden ons bij de receptive en worden goed opgevangen. Hoe gek het ook lijkt, we voelen ons welkom. We worden naar de afdeling begeleidt waar Lennon wordt opgenomen om aan zijn behandeling te beginnen.

Eenmaal op de afdeling volgen weer bloedonderzoeken en de dag erna zelfs een x-thorax (longfoto), een echo van de milt en een beenmergpunctie.
Hieruit blijkt dat Lennon geen gewone leukemie heeft en verder onderzoek vereist is voordat ze met de behandeling kunnen starten.

We Mogen na twee dagen weer met ontslag naar huis met een aantal leefregels.
Bij een temperatuur boven de 38.0 dienen we contact op te nemen met het ziekenhuis in Utrecht en ons te melden in Maastricht.
Mocht Lennon zijn toestand veranderen, meer bloedneuzen krijgen of blauwe plekken dienen we direct contact op te nemen.

Reacties

Populaire posts