De Intensive Care.

Iedere dag gaat Lennon zichtbaar achteruit. Hij wordt korter van adem, krijgt hoge bloeddruk en ligt steeds meer in bed.

Op 17 oktober 2019, krijgen we de diagnose JMML.
Gelukkig blijkt hier een goed behandeling voor te zijn en de prognoses lijken verbeterd ten opzichte van 2 jaar geleden.

Op vrijdag 18 oktober krijgt Lennon zijn centrale lijn geplaatst, waar de chemo over gegeven zal worden en uiteindelijk de stamceltransplantatie.
Een centrale lijn is een infuus in een grote ader met meerdere aansluitingen en een meervoudige functie. De belangrijkste reden om een centrale lijn in te brengen is het toedienen van bepaalde, vaak vasoactieve, medicatie zoals chemo.

Na deze narcose voelt Lennon zich niet lekker. Hij is heel erg kort van adem en heeft een lage saturatie. (zuurstof in het bloed) Hij is vanaf dat moment zuurstofbehoeftig.
Hij krijgt vanavond ook zijn eerste chemokuur om de ziekte onder controle te krijgen.

De arts komt 's avonds voordat ze naar huis gaat nog even met ons praten en verteld dat de Intensive care Lennon komt beoordelen. Dit omdat hij erg ziek is en snel zou kunnen verslechteren.

Uiteindelijk maar goed ook want rondom 21.00u is zuurstof alleen niet meer voldoende en wordt hij geholpen met een optiflow.
Ook dit blijkt niet voldoende. Uiteindelijk wordt Lennon rondom 23.00u overgeplaatst naar de Intensive Care in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Ondanks dat Lennon zich zo ziek voelt en begint uit te putten, geeft hij aan hier niet te willen blijven. Hier zijn namelijk geen bedden voor papa en mama, zoals in het PMC.
Ik verblijf deze nacht in een stoel naast zijn bed en probeer hem te helpen met ademhalingsoefeningen om hem zo goed mogelijk de nacht door te krijgen.

Reacties

Populaire posts